2018/028/AD/ATP/CON - Diensthoofd Communicatie en PR
Betrekking
Functie:
medewerker communicatie + PR
Departement:
Algemene Diensten
Aanstelling:
Ad-interim
Vereist niveau:
Masteropleiding
Volume:
100%
Duur:
Contract onbepaalde duur van zodra als mogelijk.
Details

Taakomschrijving

Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen is een creatieve, innovatieve en ondernemende hogeschool met 6000 studenten en 800 medewerkers met campussen in Brugge en Kortrijk. Howest maakt deel uit van het sociaal en economisch weefsel van haar regio. Met het bedrijfsleven, de diensten- en zorgsector en met de overheid vormt Howest de triple helix die mee sturing en invulling geeft aan het welzijn en de welvaart. Onze campussen zijn inspirerende leer- en leefomgevingen voor onze studenten en medewerkers. Ze staan in directe verbinding met de omgeving.

 

Voor onze dienst Communicatie en PR zoeken wij een gedreven diensthoofd die een sleutelrol zal spelen in de verwezenlijking van onze strategische doelstellingen.

 

Als diensthoofd Communicatie en PR geef je vorm aan de operationalisering van de strategische doelstellingen met het oog op de positionering, de groei en de uitstraling van Howest. Digitale communicatie neemt hier een belangrijke plaats in.

 

Je vertaalt de strategische doelstelling in een intern en extern communicatiebeleid, je adviseert en ondersteunt daarnaast ook de opleidingen bij hun eigen communicatie.

 

In overleg met het Managementcomité ben je verantwoordelijk voor corporate communication en branding en wetenschapscommunicatie. Je faciliteert de alumniwerking.

 

Je ontwikkelt een communicatiebeleid met het oog op de versterking van de reputatie en zichtbaarheid van Howest, onderwijsmarketing, en relatiemarketing. Je ziet toe op de implementatie van de huisstijl en ontwerpt hiervoor de nodige tools.


Profiel

Howest competentieprofiel:

 • Je neemt je professionele rol op een geëngageerde wijze op.
 •  Je bent openminded.
 • Je bent een teamplayer.
 • Je speelt adequaat en wendbaar in op verandering en innovatie.
 • Je bent overtuigd van het belang van maatschappelijk engagement.
 • Je bent een brede netwerker en je brengt je professioneel netwerk binnen Howest.
 • Je bouwt mee verder aan de internationale dimensie van Howest.
 • Je hebt een attitude van levenslang leren.

Functiespecifiek competentieprofiel

Je handelt vanuit een heldere en eenduidige visie op communicatie en marketing, die gebaseerd is op de missie, de visie en de strategische doelstellingen van Howest.

 • Je handelt vanuit een heldere en eenduidige visie op communicatie en PR, die gebaseerd is op de missie, de visie en de strategische doelstellingen van Howest.
 • Je hebt de nodige competenties en ervaring inzake:
  • management in een eindverantwoordelijke positie van complexe organisaties, bij voorkeur in de sector van het hoger onderwijs;
  • veranderings- en projectmanagement;
  • people management;
  • procesopvolging en werkorganisatie
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in het Nederlands. Een grondige kennis van het Engels is een meerwaarde. Een goede kennis van het Frans strekt tot aanbeveling.
 • Je kunt klantgericht in interactie treden met alle actoren binnen de hogeschool.
 • Je beschikt over een grote overtuigingskracht, je bent in staat richting te geven en anderen hierin te enthousiasmeren.
 • Je bent resultaatgericht, organisatiebewust, in staat problemen analytisch te benaderen, oordelen te vormen en beslissingen te implementeren.
 • Je respecteert de procedures en informeert op een gepaste wijze de medewerkers en het managementcomité.

Toelatingsvoorwaarden

Vereist diploma en kennis

 • Je hebt een Masterdiploma, bij voorkeur een diploma met affiniteit met marketing en communicatie of gelijkwaardig door ervaring.

 • Je hebt kennis van digitale communicatie en een basiskennis van CRM systemen, visualisatietools en SEO.

Indien je over een buitenlands diploma beschikt, dient een erkenning van de gelijkwaardigheid toegevoegd te worden.

Ervaring

Je hebt minstens vijf jaar ervaring in een vergelijkbare functie, expertise op het gebied van reputatiemanagement en positioneringsvraagstukken, overzicht en visie op de volle breedte van het communicatievakgebied en oog voor een gezonde bedrijfsvoering.


Salarisschaal


Opmerkingen

Contract onbepaalde duur van zodra als mogelijk.

Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen, is een atypische, creatieve, innovatieve en ondernemende hogeschool. Onze kernwaarden, Serve Empower Care, proberen we elke dag in de praktijk om te zetten. We zorgen voor onze studenten en leiden hen op tot direct inzetbare professionals.

Howest is een open en pluralistische hogeschool, met respect voor diversiteit. Als wendbare en daadkrachtige organisatie biedt Howest haar medewerkers maximale kansen om zich te ontplooien. Howest biedt een teamgerichte werkomgeving aan.

Contactinformatie

Informatie betreffende vacature

Voor inhoudelijke info kun je terecht bij:
Lode De Geyter – algemeen directeur
Lode.De.Geyter@howest.be

Voor info omtrent de aanstellingskenmerken kun je terecht bij:
Luc Verhalle – directeur personeel en HR
luc.verhalle@howest.be
Informatie betreffende selectieprocedure
Lien De Ketele
E-mail: lien.de.ketele@howest.be

Te noteren


Datum kandidaatstelling: 15/04/2018

Datum interview: nog niet bepaald

Indiensttreding: van zodra als mogelijk