2018/204/FIN/ATP OPB - Diensthoofd Financiƫn
Betrekking
Functie:
Financieel medewerker
Departement:
Algemene Diensten
Aanstelling:
Statutair
Vereist niveau:
Masteropleiding
Volume:
100 %
Duur:

Je wordt aangeworven in een statutaire aanstelling van onbepaalde duur met doorgroeimogelijkhed

Details

Taakomschrijving

Dé Hogeschool West-Vlaanderen zoekt een diensthoofd Financiën die de dienst verder kan uitbouwen tot een accurate en strategische businesspartner. Deze vacature biedt tevens de mogelijkheid om door te groeien naar de positie van directeur.

Het diensthoofd Financiën

 • dient een betrouwbaar en futureproof financieel beleid te ontwikkelen dat voortvloeit uit de strategische doelstellingen van de hogeschool en de opleidingen optimaal, efficiënt en laagdrempelig ondersteunt. Je vertaalt het beleid in operationele doelstellingen en zorgt voor de uitvoering ervan. Je informeert het managementcomité over lopende projecten alsook nieuwe behoeften en opportuniteiten op vlak van het financieel beleid. Je vertegenwoordigt Howest in relevante overlegorganen.

   

 • zet hogeschoolbreed de kaders uit voor de uitvoering van financiële processen, die resulteren in een jaarrekening en begroting. Je analyseert de financiële behoeften van de organisatie en installeert efficiënte processen om kwaliteit te garanderen conform de afspraken, richtlijnen en regelgeving. Je bewaakt kwaliteit, installeert controlemechanismen en neemt de regie van interne en externe audit in handen.

   

 • begeleidt en coacht de medewerkers van de dienst die verspreid tewerkgesteld zijn binnen de verschillende campussen van Howest.


Profiel

 • Je hebt kennis van bedrijfseconomische boekhouding, fiscaliteit en verzekeringen, relevante regelgeving en financiering hoger onderwijs of bent bereid die te verwerven.

 • Je bent resultaatsgericht, organisatiebewust, in staat problemen analytisch te benaderen, oordelen te vormen en beslissingen te implementeren.

 • Je bent een krachtige veranderingsmanager met groot verantwoordelijkheidsgevoel in procesopvolging en werkorganisatie met een attitude van voortdurend verbeteren.

 • Je bent een people manager die gericht is op samenwerking, de medewerkers engageert en inhoudelijk begeleidt in hun professionalisering.


Toelatingsvoorwaarden

Vereist diploma en kennis:

Je hebt een masterdiploma in de handelswetenschappen of in de toegepaste economische wetenschappen of een ander masterdiploma met beroepservaring in dit vakgebied.

Indien je over een buitenlands diploma beschikt, met uitzondering van Nederland, dient een gelijkwaardigheidsattest van NARIC (www.naric.be)  toegevoegd te worden.

Je hebt minstens 5 jaar ervaring in een vergelijkbare leidinggevende financiële rol in een grote organisatie.


Salarisschaal

loonvork A31 - A32

Opmerkingen

Kandidaten worden gescreend op basis van het CV en motivatiebrief. Wie verder in aanmerking komt, wordt uitgenodigd voor een selectiegesprek.

 

Het selectiegesprek vindt plaats op woensdag 14 november op Howest, Algemene Diensten, Marksesteenweg 58, 8500 Kortrijk.

Contactinformatie

Informatie betreffende vacature

Voor inhoudelijke info kun je terecht bij:
Lode De Geyter – algemeen directeur Howest
Lode.De.Geyter@howest.be

Voor info omtrent de aanstellingskenmerken kun je terecht bij:
Luc Verhalle – directeur personeel en HR
luc.verhalle@howest.be
Informatie betreffende selectieprocedure
Lien De Ketele
E-mail: lien.de.ketele@howest.be

Te noteren


Datum kandidaatstelling: 4/11/2018

Datum interview: 14/11/2018

Indiensttreding: wordt in overleg bepaald