2019/359/ERGO/OP OPB - (praktijk)lector Ergotherapie
Betrekking
Functie:
Praktijklector
Departement:
Howest opleidingen Kortrijk
Aanstelling:
Ad-interim
Vereist niveau:
Professionele bachelor
Volume:
70%
Duur:

Je wordt aangeworven voor bepaalde duur van 01/09/2019 tot en me

Details

Taakomschrijving

Je maakt deel uit van het opleidingsteam Ergotherapie. Vanuit het talent en de passie van elke student, leid je studenten op tot teamgerichte, startcompetente en breed inzetbare professionals die adequaat en wendbaar kunnen inspelen op de ontwikkelingen in onze globale samenleving.

 

Als (praktijk)lector Ergotherapie ben je gedreven om aan de slag te gaan met studenten. Je hebt ervaring met of bent bereid je snel in te werken in competentiegericht onderwijs. Je geeft les in een aantal vakken waarbinnen je verantwoordelijk bent voor het interventiedomein Ontwikkelingsproblematiek: Assessments, Methodisch handelen (in de praktijk), Interventies (in de praktijk) en Ergotherapeutische case alsook een aantal algemene ergotherapeutische vakken: Pathologie, Evidence based werken, Management, Professionele Communicatie. Je staat in voor het creëren van een effectieve en attractieve leeromgeving. Als voltijds teamlid draag je bij tot een toekomstgerichte invulling en ontwikkeling van de opleiding zowel op inhoudelijk als onderwijskundig vlak.

 

Als teamlid neem je deel aan de overlegmomenten, volg je in het kader van procesbegeleiding studenten op en begeleid je projecten, bachelorproeven en stages van studenten.

 

Je hebt een ruim netwerk en gaat ook op zoek naar interessante werkveldcontacten en samenwerkingsmogelijkheden met andere opleidingen/diensten. Je werkt mee aan de profilering van de opleiding in het werkveld, bij potentiële studenten en andere stakeholders.


Profiel

 • Je hebt onderwijskundige vaardigheden: je realiseert competentiegericht onderwijs en richt een effectieve en attractieve leeromgeving in

 • Je staat open voor nieuwe onderwijsvormen en vernieuwende ideëen rond onderwijs

 • Je bent studentgericht: je gaat op een correcte manier om met studenten, je kan hen motiveren, coachen, begeleiden en evalueren.

 • Je zet je praktijkervaring en netwerk in om studenten te coachen bij het verbinden van theorie en praktijk

 • Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen in de gezondsheidszorg en speelt adequaat en wendbaar in op verandering en innovatie

 • Je beschikt over goede ICT-vaardigheden.

 • Je beschikt over ondernemingszin en doorzettingsvermogen;

 • Je bent reflectief en flexibel ingesteld.

 • Je beschikt over een goed organisatievermogen en over een probleemoplossende attitude.


Toelatingsvoorwaarden

Vereist diploma en kennis:

 • Diploma bachelor of master in de ergotherapie

 • C1 attest Engels of bereid om dit te behalen

Indien je over een buitenlands diploma beschikt, met uitzondering van Nederland, dient een gelijkwaardigheidsattest van NARIC (www.naric.be)  toegevoegd te worden.

Je beschikt over praktijkervaring als ergotherapeut in het interventiedomein Ontwikkelingsproblematiek. Ervaring in het hoger onderwijs is een pluspunt. Je zet die praktijkervaring in om toekomstgerichte ergotherapeuten te vormen.


Salarisschaal

316 (praktijklector) of 502 (lector)


Opmerkingen

Kandidaten worden gescreend op basis van het CV en motivatiebrief. Wie verder in aanmerking komt, wordt uitgenodigd voor een selectiegesprek.

 

Het selectiegesprek vindt plaats in de week van 19 augustus op Howest Campus Weide, Graaf Karel de Goedelaan in Kortrijk.

Contactinformatie

Informatie betreffende vacature

Voor inhoudelijke info kun je terecht bij:
Roel Vandommele – directeur Howest opleidingen Kortrijk
Roel.Vandommele@Howest.be

Voor info omtrent de aanstellingskenmerken kun je terecht bij:
Luc Verhalle – directeur personeel en HR
luc.verhalle@howest.be

Informatie betreffende selectieprocedure
Lien De Ketele
E-mail: lien.de.ketele@howest.be

Te noteren


Datum kandidaatstelling: 16/08/2019

Datum interview: nog niet bepaald

Indiensttreding: 01/09/2019