2019/400/IPO/BED CON - Werkplaatsbeheerder atelier IDC
Betrekking
Functie:
Beheerder
Departement:
Howest opleidingen Kortrijk
Aanstelling:
Contractueel
Vereist niveau:
Professionele bachelor
Volume:
100 %
Duur:

Je wordt aangeworven in contractueel dienstverband voor bepaalde duur van 01/09/2019 tot en met 31/08/2020.
Verlenging is mogelijk.

De maximum toegekende anciënniteit uit de private sector en/of als zelfstandige bedraagt voor deze functie 10 jaar. Deze nuttige beroepservaring kan worden toegekend mits het voorleggen van de noodzakelijke bewijsstukken en na onderzoek van het volledi

Details

Taakomschrijving

Het Howest Industrial Design Center (IDC) is de thuisbasis van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen. Het IDC heeft een uitgebreide prototyping werkplaats met divers machinepark voor studenten, onderzoekers, dienstverlening en het open gebruik door werkveld en industrie.

We zoeken een technisch onderlegde, organisatorisch sterke, communicatieve en handige ma(a)k(st)er die samen met de werkplaatsleider, het beheer van de werkplaats, shop en machinepark kan opnemen met volgende taken:

 • Periodiek onderhoud, beheer en bediening van het uitgebreide en diverse machinepark. (Conventionele hout-, metaal-, textiel- en kunststofverwerkende machines. Computergestuurde frees-, 3Dprint-, laser- en watersnijmachines.)

   

 • Beheer van de materialen- en toolshop van het Industrial Design Center. ‘De shop’ voorziet studenten van specifieke prototyping- materialen, ontlening van gereedschappen en reservatie van machinegebruik.

   

 • Begeleiding en ondersteuning van studenten productontwerp tijdens prototypingactiviteiten in werkplaats. (oa. begeleiding bij gebruik machines, toezien op de veiligheid, het opzetten van workshops in het atelier, demonstreren prototypingtechnieken…).

   

 • Ondersteuning van het prototyping labo bij uitvoering van dienstverleningsopdrachten voor externe bedrijven. (bvb. Prototypebouw, CNC-werk, Hout- of Textielwerk…).

   

 • Organiseren en bewaken van de goede werking, veiligheid, sfeer en orde in het atelier. Dit door actieve communicatie en interactie met de studenten, externe gebruikers, docenten en technische team.

   


Profiel

 • Ervaring met het gebruiken, onderhouden en herstellen van conventionele machines is een must.

 • Ervaring in bewerking van hout en metaal zijn een must.

 • Specifieke expertises zoals bvb. lassen zijn een pluspunt.

 • Je kan of leert vlot werken met nieuwe apparatuur, ook buiten je bestaande expertise. (bvb textiel, composiet, 3D-print…)

 • Algemene computervaardigheid is een must. Kennis van de gangbare Office-pakketten en van Outlook in het bijzonder.

 • Kennis van grafische- en CAD-software zijn een pluspunt.

 • Rijbewijs B is een must. Rijbewijs C1 een pluspunt.


Toelatingsvoorwaarden

Technische Bacheloropleiding (B21) of gelijkwaardig door ervaring.
Ervaring in het gebruiken, organiseren en beheren van een atelier en machinepark zijn gewenst. Omgang met jong volwassen meisjes en jongens, binnen of buiten een onderwijsomgeving eveneens.


Salarisschaal

592 (B21)

Opmerkingen

Kandidaten worden gescreend op basis van het CV en motivatiebrief. Wie verder in aanmerking komt, wordt uitgenodigd voor een selectiegesprek.

 

Het selectiegesprek vindt plaats op 23 augustus, aan het einde van de werkdag, in het Howest Industrial Design Center te Kortrijk.

Contactinformatie

Informatie betreffende vacature

Voor inhoudelijke info kun je terecht bij:
Ronald Bastiaens – Opleidingscoördinator Industrieel ProductOntwerpen
ronald.bastiaens@howest.be

Voor info omtrent de aanstellingskenmerken kun je terecht bij:
Luc Verhalle – directeur personeel en HR
luc.verhalle@howest.be
Informatie betreffende selectieprocedure
Lien De Ketele
E-mail: lien.de.ketele@howest.be

Te noteren


Datum kandidaatstelling: 16/08/2019

Datum interview: 23/08/2019

Indiensttreding: 01/09/2019