2022/958/ERGO/OP OPB - (Praktijk)lector ergotherapie
Over ons

Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen, is een atypische, creatieve, innovatieve en ondernemende hogeschool. Onze kernwaarden, Serve Empower Care, proberen we elke dag in de praktijk om te zetten. We zorgen voor onze studenten en leiden hen op tot direct inzetbare professionals.

Howest is een open en pluralistische hogeschool, met respect voor diversiteit. Als wendbare en daadkrachtige organisatie biedt Howest haar medewerkers maximale kansen om zich te ontplooien. Howest biedt een teamgerichte werkomgeving aan.
Betrekking
Functie:
Lector
Departement:
Howest opleidingen Kortrijk
Aanstelling:
Ad-interim
Vereist niveau:
Professionele bachelor
Volume:
50%
Duur:

Je wordt aangeworven ad interim voor  bepaalde duur van 21/11/2022 tot en met 30/06/2023.

Details

Taakomschrijving

Je maakt deel uit van het opleidingsteam Ergotherapie. Vanuit het talent en de passie van elke student, leid je studenten op tot teamgerichte, startcompetente en breed inzetbare professionals die adequaat en wendbaar kunnen inspelen op de ontwikkelingen in onze globale samenleving. Als (praktijk)lector Ergotherapie heb je ervaring met of ben je bereid om je snel in te werken in competentiegericht onderwijs en ben je gedreven om aan de slag te gaan met studenten. Voor het eerste deel van je opdracht (november tot en met januari 2023) finaliseer je de opgestarte begeleiding van Bachelorproef 1. Daarnaast sta je in voor het verzorgen van de evaluaties van een aantal opleidingsonderdelen binnen het interventiedomein geestelijke gezondheidszorg: Methodisch handelen (in de praktijk), Assessments en Coaching. 

In jaarhelft 2 (feb tot jun 2023) begeleid je studenten tijdens Bachelorproef 2, projectwerk en stages. Je geeft de lessen Interventies en Interventies in de praktijk specifiek voor het interventiedomein geestelijke gezondheidszorg. Je staat in voor het creëren van een effectieve en attractieve leeromgeving. Daarnaast sta je samen met een collega in voor de coördinatie van de stages. Als teamlid neem je uiteraard ook deel aan de overlegmomenten. Je hebt een ruim netwerk en gaat ook op zoek naar interessante werkveldcontacten en samenwerkingsmogelijkheden. Je werkt mee aan de profilering van de opleiding in het werkveld, bij potentiële studenten en andere stakeholders. 

 

Profiel

Je hebt praktijkervaring als ergotherapeut binnen de geestelijke gezondheidszorg. Ervaring binnen het hoger onderwijs is een pluspunt.

Toelatingsvoorwaarden

Vereist diploma en kennis: 

Bachelor of master in de ergotherapie

Je bezit goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels.

C1 attest Engels of bereid om dit te behalen

Indien je over een buitenlands diploma beschikt, met uitzondering van Nederland, dient een gelijkwaardigheidsattest van NARIC (www.naric.be)  toegevoegd te worden.

 Aanbod

Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen, is een atypische, creatieve, innovatieve en ondernemende hogeschool. Onze kernwaarden, Serve Empower Care, proberen we elke dag in de praktijk om te zetten. Howest is een open en pluralistische hogeschool, met respect voor diversiteit. Als wendbare en daadkrachtige organisatie biedt Howest haar medewerkers volgende voordelen aan:

Uitgebreide vormingsmogelijkheden.

Mogelijkheid tot het opdoen van internationale ervaringen.

Mogelijkheid tot telewerken.

Loopbaanbegeleiding en coaching.

woon-werkverkeer met het openbaar vervoer wordt 100% terugbetaald. Wie met de fiets komt, kan rekenen op een fietsvergoeding. 

Maandelijkse vergoeding voor privé-internetverbinding.

Blue bikes en cambio wagens zijn ter beschikking voor dienstverplaatsingen.

Aanbod van maaltijden aan democratische prijzen.

Netwerkmomenten verspreid over het ganse jaar.

Culturele, toeristische en shopping-voordelen met de lerarenkaart.

 

Opmerkingen

Contactinformatie

Informatie betreffende vacature
Voor inhoudelijke info kun je terecht bij:
Eveline Van Cauwenberghe – opleidingscoördinator Ergotherapie
eveline.van.cauwenberghe@howest.be

Voor info omtrent de aanstellingskenmerken kun je terecht bij:
Luc Verhalle – directeur personeel en HR
luc.verhalle@howest.be
 
Informatie betreffende selectieprocedure
Dominiek Van Den Bussche
E-mail: dominiek.van.den.bussche@howest.be

Te noteren


Datum kandidaatstelling: 5/10/2022

Datum interview: 12/10/2022

Indiensttreding: 21/11/2022