2022/994/ODO/PRM CON - Projectmedewerker wetenschapscommunicatie
Over ons

Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen, is een atypische, creatieve, innovatieve en ondernemende hogeschool. Onze kernwaarden, Serve Empower Care, proberen we elke dag in de praktijk om te zetten. We zorgen voor onze studenten en leiden hen op tot direct inzetbare professionals.

Howest is een open en pluralistische hogeschool, met respect voor diversiteit. Als wendbare en daadkrachtige organisatie biedt Howest haar medewerkers maximale kansen om zich te ontplooien. Howest biedt een teamgerichte werkomgeving aan.
Betrekking
Functie:
Projectmedewerker
Departement:
Howest Brugge en Kortrijk
Aanstelling:
Contractueel
Vereist niveau:
Professionele bachelor
Volume:
100 %
Duur:

Je wordt aangeworven voor bepaalde duur van 01/02/2023 (of van zodra mogelijk voor de geselecteerde kandidaat) tot en met 31/12/2023.

Verlenging is mogelijk.

Maximum 10 jaar relevante ervaring kan verrekend worden in de geldelijke anciënniteit.
Details

Taakomschrijving

Howest is een creatieve, innovatieve en ondernemende hogeschool met 8500 studenten en 850 medewerkers met campussen in Brugge, Kortrijk en Oudenaarde.Ter versterking van de directie onderzoek, dienstverlening en ondernemerschap, zoeken we een projectmedewerker wetenschapscommunicatie. Er wacht je een boeiend takenpakket:


·        Je ondersteunt onze onderzoekers bij het communiceren van hun resultaten naar het brede publiek en legt linken naar de actualiteit.


·        Je legt bruggen tussen verschillende onderzoeksgroepen om gebundeld te communiceren over bepaalde thema’s.


·        Je maakt deel uit van een breed netwerk van associatiepartners waarmee je in overleg gaat om vorm te geven aan de wetenschapscommunicatie activiteiten.


·        Naast het dissemineren van onderzoeksresultaten denk je mee over de rol van wetenschapscommunicatie in het betrekken van burgers, zowel bij de ontwikkeling  van onderzoeksprojecten als tijdens de uitvoering ervan om zo het maatschappelijk draagvlak van onderzoek en innovatie te verhogen. Je gaat op zoek naar best practices en stelt formats voor die hier bruikbaar voor zijn.


·        Je organiseert eigen events al dan niet binnen een bestaand format en geeft ook invulling aan de deelname aan bestaande beurzen.


·        Je werkt voor verschillende doelgroepen zowel qua leeftijd als achtergrond waar je jouw stijl op afstemt.


·        Je maakt overzichten van geplande activiteiten en faciliteert de medewerkers binnen Howest om hieraan te participeren.


·        Je spreekt, waar nodig uit eigen initiatief, af met de onderzoekers en vertaalt hun input in een catchy uitnodigende tekst.


·        Je verzorgt de online communicatie op de website en social media.


Je hebt een pragmatische aanpak en analyseert kritisch de activiteiten om ze te optimaliseren in de toekomst en om adviezen te formuleren naar het management in functie van de toekomstige invulling van wetenschapscommunicatie

Profiel

Functiespecifiek competentieprofiel:


·        Je hebt een affiniteit met wetenschap en onderschrijft graag het belang om jongeren te enthousiasmeren.


·        Je bent nieuwsgierig en hebt een brede uitgesproken interesse voor onderzoek.


·        Je werkt planmatig en oplossingsgericht.


·        Je bent in staat om een wetenschapscommunicatie convenant te vertalen in activiteiten die het convenant realiseren.


·        Je bent stressbestendig en kan om met onvoorziene omstandigheden.


·        Je bent flexibel qua werklocatie (Kortrijk/Brugge) en qua tijdsinvulling, je bent er dan ook graag bij als er eens een event ’s avonds georganiseerd wordt of in het weekend.


·        Je werkt zelfstandig en tegelijk in nauwe samenwerking met verschillende teams (Kortrijk/Brugge).


·        Je gaat graag het gesprek aan met verschillende mensen uit verschillende contexten, ook al ben je inhoudelijk niet thuis in die context.


·        Je werkt proactief en onderneemt actie.


·        Je analyseert graag de genomen acties om ze telkens te verbeteren.


·        Je weet mensen te enthousiasmeren om samen met jou actie te ondernemen.


·        Je kan zowel overkoepelend meedenken als toegepast pragmatisch werken op concrete acties.


Toelatingsvoorwaarden

Vereist diploma en kennis:


Je hebt een bachelordiploma in communicatie / onderwijs / event organisatie of gerelateerd.


Je bezit goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels.


Indien je over een buitenlands diploma beschikt, met uitzondering van Nederland, dient een gelijkwaardigheidsattest van NARIC (www.naric.be)  toegevoegd te worden.Je hebt ervaring met communicatie en het organiseren en plannen van activiteiten. Ervaring met wetenschapscommunicatie is een belangrijk pluspunt.


Aanbod

Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen, is een atypische, creatieve, innovatieve en ondernemende hogeschool. Onze kernwaarden, Serve Empower Care, proberen we elke dag in de praktijk om te zetten. We zorgen voor onze studenten en leiden hen op tot direct inzetbare professionals.


Howest is een open en pluralistische hogeschool, met respect voor diversiteit. Als wendbare en daadkrachtige organisatie biedt Howest haar medewerkers maximale kansen om zich te ontplooien. Howest biedt een teamgerichte werkomgeving aan.


Als projectmedewerker werk je in multidisciplinaire teams.

Opmerkingen
Kandidaturen worden uitsluitend elektronisch toegestuurd via https://ses.howest.be en dit ten laatste op 29/01/2023 . Je registreert je met een login en een paswoord. Wij vragen ook om jouw CV, motivatiebrief en diploma op te laden in het systeem. Eénmaal geregistreerd moet je ook effectief solliciteren voor deze vacature.


Kandidaten worden gescreend op basis van het CV en motivatiebrief. Wie verder in aanmerking komt, wordt uitgenodigd voor een selectiegesprek op 1 februari 2023 op onze campus Algemene Diensten in Kortrijk.
Contactinformatie

Informatie betreffende vacature

Voor inhoudelijke info kun je terecht bij:
Geoffrey Hamon – directeur onderzoek, dienstverlening, ondernemerschap en wetenschapscommunicatie.
Geoffrey.hamon@howest.be

Voor info omtrent de aanstellingskenmerken kun je terecht bij:
Luc Verhalle – directeur personeel en HR
luc.verhalle@howest.be
Informatie betreffende selectieprocedure
Lien De Ketele
E-mail: lien.de.ketele@howest.be

Te noteren


Datum kandidaatstelling: 29/01/2023

Datum interview: 01/02/2023

Indiensttreding: van zodra als mogelijk