2023/1107/OOG/OP OPB - (PRAKTIJK)LECTOR INTERIEUR EN STANDENBOUW (SKETCH-UP) MET GRAFISCHE SKILLS
Over ons

Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen, is een atypische, creatieve, innovatieve en ondernemende hogeschool. Onze kernwaarden, Serve Empower Care, proberen we elke dag in de praktijk om te zetten. We zorgen voor onze studenten en leiden hen op tot direct inzetbare professionals.

Howest is een open en pluralistische hogeschool, met respect voor diversiteit. Als wendbare en daadkrachtige organisatie biedt Howest haar medewerkers maximale kansen om zich te ontplooien. Howest biedt een teamgerichte werkomgeving aan.
Betrekking
Functie:
Praktijklector
Departement:
Howest opleidingen Brugge
Aanstelling:
Contractueel
Vereist niveau:
Professionele bachelor
Volume:
20 %
Duur:

Je wordt aangeworven voor een vervangingsopdracht van 20% van 01.09.2023 tot en met 31.08.2024. De mogelijkheid bestaat dat een onderwijsactiviteit tijdens de avond en/of op zaterdag kan worden ingericht.

Deze vacature kan gecombineerd worden met andere vacatures van de graduaatsopleiding Online & Offline Graphic Design of de bacheloropleiding Mixed Experience Design.

De maximum toegekende anciënniteit uit de private sector en/of als zelfstandige bedraagt voor deze functie 10 jaar. Deze nuttige beroepservaring kan worden toegekend mits het voorleggen van de noodzakelijke bewijsstukken en na onderzoek van het volledig dossier. In zoverre van toepassing kan de anciënniteit vermeerderd worden met de anciënniteit uit de openbare sector. 
Details

Taakomschrijving
Als lector Graphic Design & 3D Design Standenbouw in het keuzetraject Online & Offline Graphic Design binnen de opleiding Graduaat Digitale Vormgeving ben je voornamelijk verantwoordelijk voor competentiegericht onderwijs en evaluaties in de volgende opleidingsonderdelen: 3D Design Stands/Displays (Sketch-up) en Atelier. Je wil studenten alle creatieve en technische basiskennis van standenbouw en Sketch-up bijbrengen. Hiervoor ontwikkel je cursusmateriaal en opdrachten. Daarnaast ondersteun je andere lectoren door middel van coaching bij andere opleidingsonderdelen, zoals Vector Skills, Photomanipulation of Design Principles. Ten slotte begeleid je ook de studenten tijdens het opleidingsonderdeel Atelier, dat de kern vormt van de opleiding. Hiervoor werk je nauw samen met collega's uit het team Online & Offline Graphic Design. Je hebt een uitgesproken studentgerichte houding in je onderwijsopdracht.


Je hebt een passie voor interieur en standenbouw (Sketch-Up) en beschikt over de nodige grafische skills. Je voelt je helemaal thuis in het ontwerpproces, van probleemstelling tot het voltooide product. Je wil graag je enthousiasme voor Sketch-Up delen met onze studenten en hen begeleiden in elke stap van het ontwerp naar de ideale oplossing. Je gebruikt je creatieve denkwijze om uitdagende opdrachten te bedenken en staat onze studenten bij in het Atelier en de praktijkgerichte theorielessen, labo’s en werkcolleges. Mogelijks maakt ook stagebegeleiding deel uit van je takenpakket.


Je betrekt je professionele netwerk bij de lessen of opdrachten en denkt graag strategisch mee om mede de koers van de opleiding te bepalen. Naast lesgeven help je proactief het team bij het organiseren van opleidingsgerelateerde activiteiten, zoals excursies, workshops, infodagen, enzovoort. We verwachten dat je zelfstandig kunt werken, maar laten je niet aan je lot over.


Meer info over de opleiding: http://www.howest.be/oog


Ontdek daarnaast onze opleiding ook in afbeeldingen op Instagram: http://www.instagram.com/howest_oog

Profiel

Howest competentieprofiel:


·        Je neemt je professionele rol op een geëngageerde wijze op.


·        Je bent openminded.


·        Je bent een teamplayer.


·        Je speelt adequaat en wendbaar in op verandering en innovatie.


·        Je bent overtuigd van het belang van maatschappelijk engagement.


·        Je bent een brede netwerker en je brengt je professioneel netwerk binnen Howest.


·        Je bouwt mee verder aan de internationale dimensie van Howest.


·        Je hebt een attitude van levenslang leren.


Functiespecifiek competentieprofiel:


·        Ervaring in ontwerpen van standen en displays


·        Concept & Ruimtelijkheid


·        Kennis van 3D-ontwerp


Kennis van Sketch-up

Toelatingsvoorwaarden

Vereist diploma en kennis:


·        Master Interieurarchitectuur, bachelor interieurvormgeving, of je beschikt over een Bachelor of Masterdiploma aangevuld met de nodige competenties door ervaring (Stage & Scene Design, Decorontwerp, Event-  of Standenontwerp).


·        Hele goede kennis van standenbouw en Sketch-up


·        Goede kennis van Adobe Illustrator en  Photoshop


·        Kennis van Adobe Indesign is een meerwaarde


·        Je bezit goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels.


·        Je hebt een C1 attest Engels of bereid om dit te behalen


Indien je over een buitenlands diploma beschikt, met uitzondering van Nederland, dient een gelijkwaardigheidsattest van NARIC (www.naric.be)  toegevoegd te worden.


Aanbod

Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen, is een atypische, creatieve, innovatieve en ondernemende hogeschool. Onze kernwaarden, Serve Empower Care, proberen we elke dag in de praktijk om te zetten. Howest is een open en pluralistische hogeschool, met respect voor diversiteit.


Als wendbare en daadkrachtige organisatie biedt Howest haar medewerkers volgende voordelen aan:


·        Personeelsleden met een tewerkstellingspct. van minstens 70% krijgen een laptop ter beschikking. Daarnaast is voor alle medewerkers een pool van laptops ter beschikking voor gebruik op de campus.


·        Uitgebreide vormingsmogelijkheden.


·        Mogelijkheid tot het opdoen van internationale ervaringen.


·        Mogelijkheid tot telewerken.


·        Loopbaanbegeleiding en coaching.


·        woon-werkverkeer met het openbaar vervoer wordt 100% terugbetaald. Wie met de fiets komt, kan rekenen op een fietsvergoeding. 


·        Maandelijkse vergoeding voor privé-internetverbinding.


·        Blue bikes en cambio wagens zijn ter beschikking voor dienstverplaatsingen.


·        Aanbod van maaltijden aan democratische prijzen.


·        Netwerkmomenten verspreid over het ganse jaar.


Culturele, toeristische en shopping-voordelen met Benefits@Work en met de lerarenkaart.

Opmerkingen

Kandidaturen worden uitsluitend elektronisch toegestuurd via https://ses.howest.be  en dit ten laatste op 18/06/2023 . Je registreert je met een login en een paswoord. Wij vragen ook om jouw CV, motivatiebrief en diploma op te laden in het systeem. Eénmaal geregistreerd moet je ook effectief solliciteren voor deze vacature.


Kandidaten worden gescreend op basis van het CV en motivatiebrief. Wie verder in aanmerking komt, wordt uitgenodigd voor een selectiegesprek.


Gelieve in de sollicitatiebrief te vermelden indien je voor verschillende vacatures kandideert binnen de graduaatsopleiding Online & Offline Graphic Design of de bacheloropleiding Mixed Experience Design.


Het selectiegesprek vindt plaats op maandag 26 juni 2023, vanaf 18 uur op volgende locatie: Howest Campus Brugge Station, Rijselstraat 5, 8200 Sint Michiels Brugge lokaal A.0.005

Contactinformatie

Informatie betreffende vacature

Voor inhoudelijke info kun je terecht bij:
Joke Vantomme – Curriculumverantwoordelijke OOG
joke.vantomme@howest.be

Voor info omtrent de aanstellingskenmerken kun je terecht bij:
Luc Verhalle – directeur personeel en HR
luc.verhalle@howest.be
Informatie betreffende selectieprocedure
Lien De Ketele
E-mail: lien.de.ketele@howest.be

Te noteren


Datum kandidaatstelling: 18/06/2023

Datum interview: 26/06/2023

Indiensttreding: 01/09/2023